torstai 10. heinäkuuta 2014

Päivän sana on raparperi

Olisikohan se aika taas kirjoitella tänne... :)

Tänään on säilötty raparperia. Löysin Piknikille! -kirjasta herkullisen raparperi-inkiväärihillon ohjeen, ja tokihan sitä piti kokeilla.


Siis: Inkiväärin ja vaniljan makuinen raparperihilloke

750 g puhdistettuja raparpereja
½ dl vettä
2½ dl sokeria
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa raparperit parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja lisää kattilaan raparperit ja inkivääri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Mausta vaniljasokerilla.

Sitten vaan tölkkeihin. Tästä tuli tosi hyvää, annoksesta tuli yksi iso ja yksi pieni purkillinen ja vielä maistiaiset kolmannen purkin pohjalle. Inkivääri antoi mukavan tujauksen makuun. Tykkäsin kovasti! Aion kokeilla tätä reseptiä vielä intiaanisokerilla, koska en yleensä syö valkoista sokeria lainkaan missään muodossa. :)

Toinen raparperi-projekti on vielä kesken. Minulla on äidiltä saatu mahtavan hyvä raparperimehun ohje ja tässä on tulossa sitä. Mutta reseptiä tulee myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti