torstai 27. elokuuta 2015

Siemennäkkäri

Olen ihan koukuttunut siemennäkkileipään! Ja sitä on niin helppo tehdä valmispakkauksesta. Mullahan ei tässä nyt ole tietenkään kuvaa siitä paketista, mutta kaupoissa myydään keltaista pussia, jossa on valmissiemesekoitus. Siihen lisätään vaan kiehuvaa vettä ja öljyä. Itse olen lisännyt myös ruususuolaa ja yrttejä, koska tykkään, että näkkäri maistuu vähän suolaiselle.
Mutta yhdestä pussillisesta tulee kaksi pellillistä näkkäriä. Kiehuva vesi sekoitetaan pussin sisältöön ja sitten lisätään öljy - ja mausteita, jos haluaa. Sitten "taikinan" annetaan turvota 10 minuutttia. Sen jälkeen se jaetaan kahdelle pellille ja litistetään levyksi kahden leivinpaperin välissä. Yläkuvassa tämä operaatio on kesken. :)
Ja kannattaa nimenomaan käyttää tuota toistakin leivinpaperia, kun minä ajattelin ensin, että saahan tuon käsinkin levitettyä, mutta ei saa. :) Massa tarttuu käsiin ja repeilee ja mitä kaikkea. :D
Sitten kun taikina on litistetty mahdollisimman ohueksi levyksi, niin ei muuta kuin uuniin. Olen pitänyt molempia peltejä yhtä aikaa kiertoilmauunissa 150 asteen lämmössä tunteroisen, niin näkkäri kuivaa mukavan rapsakaksi.

Ja sitten se onkin jo valmis maisteltavaksi. :) Tätä ei muuten kannata syödä kerralla liikaa, tai saa aikaiseksi hyvän turvotuksen. Kokeiltu on. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti