maanantai 5. syyskuuta 2016

Karviais-limoncellohillo

No niin. Karviaissato on kerätty, ja se osuus marjoista, joita ei tullut tuoreena syötyä, päätyi hilloon. :) Tämä ohje oli siis Kodin kuvalehden jostain hillokilpailusta, kuten sen kesäkurpitsahillokin, jota kokeilimme taannoin. :)
Meillä on vain muutama karviaispensas, joten tein hilloa puoli annosta alla olevasta. Ja hyvää tuli. Kas tässä ohje. :)



Karviais-limoncellohilloke
1 kg karviaisia
½ l vettä
1 sitruunan kuori
1 pkt (330 g) hillosokeria
¾ dl limoncello-likööriä

Puhdista ja huuhtele karviaiset. Laita marjat kattilaan veden, sitruunankuoren ja sokerin kanssa. Sekoita kaikki ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa kuplia. Keitä hiljalleen, kunnes marjat ovat pehmeitä. Riko marjoja halutessasi pienemmäksi survimella. Lisää likööri ja keitä hilloa vielä noin 3 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja anna jäähtyä hetki. Kuori vaahto, jos sitä on muodostunut. Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin piripintaan. Sulje kannet ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tätä odottelinkin, nyt pääsen kokeilemaan:) Namskis!

    VastaaPoista
  2. Hienoa. :) Kerro sitten mitä tykkäsit. :) Kohtapuoliin testataan sitä kesäkurpitsa-aprikoosihilloakin, kunhan leivinuuniremontin pölyt laskeutuvat... :)

    VastaaPoista