tiistai 11. elokuuta 2009

Mansikoita, mustikoita, kirsikoita..

Nyt on ollut niin ihanat ilmat, että olen viimeisen kaksi viikkoa ollut melkein ulkona! ;) Tai en ihan, edelleen istun kiltisti kahdeksasta neljään työpöydän ääressä. Siksi sivujen päivityskin on jäänyt, illalla ovat kutsuneet pihapuuhat. :)
Mansikat on nyt enimmäkseen poimittu. Jotain punaista maalta saattaa vielä löytyä, mutta ampiaiset ovat vallanneet mansikkamaan! Niitä on paljon ja näin loppukesästä melkein jokaisessa löytyvässä punaisessa mansikassa on iso kolo tai jopa useampia, kun ampiaiset käyvät herkuttelemassa. Ja kun pistää kätensä väärään paikkaan, ne pommaavat säälimättä. :) Yksi pisti minua sunnuntaina keskelle kämmentä. Tuntui pitkän aikaa niinkuin sukkapuikko olisi työnnetty käden läpi. Auts.
Mutta muutakin satoa on tullut. Pihallamme on yksi kirsikkapuu ja olin aivan yllättynyt sen sadosta! Puu ei ole aikaisemmin minun tässä-asumisaikanani tehnyt noin paljoa marjoja. Nyt se oli yhtäkkiä punaisenaan ihania, joskin vähän happamia, mutta hyviä kirsikoita! Mikäs siinä, poimittiin sato talteen ennen kuin linnut ennättivät ja keitettiin kirsikat hilloksi. :) Joskin peukalonpään kokoisten marjojen perkaaminen oli oma episodinsa. Olivat melko mehukkaita ja meillä näytti keittiössä, niinkuin siinä olisi teurastettu jotain. ;) Onneksi oli vaan kirsikkamehua. :) Mutta kirsikoita tuli kuitenkin perattuna 250 g. Aika paljon minusta. Omenoita on pihapuussa kymmenkunta. Saapa nähdä mitä niistä tehdään. ;)
Nyt sitten on käyty pari kertaa mustikassa. Täytynee tänä iltanakin varmaan mennä, koska syöntimarjat näyttävät loppuvan ja illalla meinattiin herkutella. Kokeilkaapa; tuoreita mustikoita ja maustettua sitruunarahkaa... Lurps.
Raparperimuffinejakin tein, mutta ne syötiin ennen kuin ennätin kuvata.. ;) Resepti oli kyllä loistava, laitan sen tänne kunhan seuraavan kerran leivon niitä ja olen nopea kammerani kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti