lauantai 30. lokakuuta 2010

Lämmin tomaattisalaatti

Meillä on syöty monena päivänä tätä! Ihan siis vaan siksi, kun se on niin herkullista! Joskin vuohenjuuston kanssa mikä tahansa on herkullista. Nyt huomaan, että valokuvan annoksesta jäi yksi tärkeä ainesosa pois, eli isot kaprikset. Mutta oli se hyvää siitä huolimatta. :)


Lämmin tomaattisalaatti

3 tomaattia
salaatinlehtiä
rucolaa
cashew-pähkinöitä (myös pistaasipähkinät käy)
isoja kapriksia
vuohenjuustoa
öljyä ja mausteita, balsamico-etikkaa

Viipaloi tomaatit leveyssuunnassa ja laita viipaleet uunivuokaan. Pirskota päälle vähän öljyä, balsamicoviinietikkaa, suolaa ja pippuria. Laita tomaatit uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Viipaloi vuohenjuusto. Laita se kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja uuniin tomaattien kanssa viimeiseksi viideksi minuutiksi, että juusto sulaa sopivasti.

Valmista salaattipeti. Silppua tai revi salaatti ja rucola laakeaan astiaan. Laita siihen päälle pähkinät. Itse paahdoin cashew-pähkinöitä hetken kuivalla pannulla. Pistaasipähkinät sopivat myös erinomaisesti salaattiin.

Kun tomaatit ovat lämmenneet ja pehmenneet ja vuohenjuusto on sopivan sulaa, nostele ne salaattipedille. Lisää isot kaprikset salaatin päälle. Halutessasi voit pirskottaa salaattiin vielä vähän öljyä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti