sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kappale kaunista Pietarsaarta

Ammattiliittomme Jytyn paikallisyhdistys järjesti 21.5. päiväreissun Pietarsaareen. No, tästä näette, että tulee vähän viiveellä nämä mun jutut... ;) Mut päivä oli tosi mukava ja oli ihana käydä Pietarsaaressa kun olen aikaisemmin vain pyörähtänyt keskustassa. Ekana mentiin Villa Swedeniin. Se oli ihana kesäkahvila, ja mukavan boheemi yrittäjäpariskunta oli laittanut meille pöydän herkkuja täyteen. Aivan ihana talo! Rouva lauloi meille yhden laulunkin, Beatlesin All my loving. Hänellä oli upea ääni. :) Mut mä haluaisin asua just tämmöisessä talossa, katsokaas nyt:

Pihalla oli parikin terassia

Siis oih, mikä tunnelma..

Tämä oli käsittääkseni taitelijamiehen ateljee. Hän nimittäin maalasi myös tauluja.

Sisällä oli kaikkea pikkutavaraa ja antiikkiakin.. ja paljon! Jos saisin asua tämmöisessä talossa, niin en kuitenkaan keräisi ihan niin paljon tavaraa sinne sisälle... ;)

Nämä oli mahtavia! Virkattua Ankkalinnan väkeä. En kysynyt kuka heidät oli tehnyt, mut upeita olivat.

Sitten meillä oli opastettu kiertoajelu keskustassa. Kävimme tutustumassa mm. kirkkoon. Harmi vaan me ei päästy sinne sisälle. Mutta kirkko oli ulkoakin päin kaunis.

Kirkkomaalla oli tämmöinen "luutalo", josta opas kertoi, että sinne oli viety vainajien luut sitten kun ruumiit oli maatuneet. Opas sanoi viisaasti, että niistä luista ei kukaan voinut päätellä, että kuka oli ollut rikas ja kuka vähävaraisempi.. Niinpä niin...

Luutalon tornissa oli tämmöinen hurja pääkallo... Vähän tuli mieleen nykyinen "pirates of Caribbean" -meininki..

Tämä oli käsittääkseni pappilan puutarhaa. Piti napata äkkiä kuva linkkarin ikkunasta, kun nuo pilvet oli niin mahtavasti tuossa punaisen mökin päällä.


Sitten käytiin Sundin kauppapuutarhalla, joka oli tosi iso ja mahtava paikka. Nämä sammakkoveijarit oli hauskoja..

Reissu oli kyllä tosi mukava. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti