tiistai 1. toukokuuta 2012

Pohjanmaa tulvii

Eilen käytiin myös tulva-ajelulla. Suurin tulvahuippu oli käsittääkseni jo ohi, mutta riittihän tuota vettä siitä huolimatta. :) Ihan kauhulla katsottiin joenrannassa asuvien ihmisten taloja, kun joidenkin nurkista ei ollut joki kovin kaukana. :( Toivottavasti kenenkään kodit eivät kuitenkaan kastuneet.

Pyhäjoelle menevä tie oli lähes poikki. Ja tässäkään ei ole joki edes ihan lähellä, eli kaikki tuo yllä olevan kuvan tienreunus on peltoa normaalisti... Tästä pääsi kuitenkin ajamaan kun meni keskeltä tietä.

Tässä yllä joki on uomassaan, mutta aikas reunoja myöten täynnä. Joen penkat ovat vaan molemmilla puolilla niin korkeat, että toistaiseksi ovat riittäneet.

Tässäpä meillä on turvesuo.. ;) Vasemman reunan kylteissä lukee: "Työmaa-alue, asiattomilta pääsy kielletty" ja "Tupakointi ja avotulen teko kielletty". ;) Ei kyllä käyny oikeastaan mielessäkään lähteä tuonne tupakoimaan... ;D Sitä paitsi minä en tupakoi muutenkaan. :)

Veden alla heinänvarastointitapoja ennen...

...ja nyt. Näissäkin molemmissa kuvissa nuo silmänkantamattomiin järvenä näkyvät alueet ovat kaikki peltoa.

2 kommenttia:

  1. Juu, vettä piisasi. :) Onneksi tulva on jo laskemaan päin. Mutta maanviljelijät ei kyllä paikkapaikoin pääse pelloilleen vielä vähään aikaan...

    VastaaPoista