Meillä on vain muutama karviaispensas, joten tein hilloa puoli annosta alla olevasta. Ja hyvää tuli. Kas tässä ohje. :)
Karviais-limoncellohilloke
1 kg
karviaisia
½ l vettä
1 sitruunan
kuori
1 pkt (330
g) hillosokeria
¾ dl
limoncello-likööriä
Puhdista ja
huuhtele karviaiset. Laita marjat kattilaan veden, sitruunankuoren ja sokerin
kanssa. Sekoita kaikki ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa
kuplia. Keitä hiljalleen, kunnes marjat ovat pehmeitä. Riko marjoja halutessasi
pienemmäksi survimella. Lisää likööri ja keitä hilloa vielä noin 3 minuuttia.
Nosta kattila syrjään ja anna jäähtyä hetki. Kuori vaahto, jos sitä on
muodostunut. Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin piripintaan. Sulje kannet
ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
Kiitos! Tätä odottelinkin, nyt pääsen kokeilemaan:) Namskis!
VastaaPoistaHienoa. :) Kerro sitten mitä tykkäsit. :) Kohtapuoliin testataan sitä kesäkurpitsa-aprikoosihilloakin, kunhan leivinuuniremontin pölyt laskeutuvat... :)
VastaaPoista