torstai 16. syyskuuta 2010

Käväistiinpä pohjoisessa

Pari viikkoa kesälomaa oli vielä takataskussa, joten pyörähdimme Lapissa muutaman päivän reissun. :) No Rovaniemellä piti tietty käydä vakuuttelemassa Joulupukille, että on ollut kilttinä. Sieltä jatkoimme sitten Inariin ja käväistiin me pikku mutka Kaamasessakin Nuorgamin Jounin legendaarisessa kaupassa. Ilmat oli kyllä aivan upeat ja maisemasta löytyi ihania värejä!

Inarissa patikoitiin Pielpajärven erämaakirkolle. Lenkki on yhteen suuntaan noin nelisen kilometriä. Polun päässä oli upea vanha kirkko, joka on kuulemma suosittu vihkikirkkona.

Luonnosta löytyy myös upeita yksityiskohtia. Pikkukuvassa tuo kasteinen seitti ei kuitenkaan taida päästä oikeuksiinsa..

..ja tuulenkaatojen tekemää taidetta kelopuista.

Kiipesimme Karhunpesäkivelle ja näköalapaikalle. Porraskävely verrytti patikoinnin jälkeen, varsinkin kun kaikki 275 porrasta oli numeroitu... ;)

Mutta kiipeäminen kannatti! Karhunpesäkivikin oli kiva nähtävyys ja näköalapaikalta avautui upea näkymä Inarinjärvelle!
Tämä maisema on Inarilaista aamutunnelmaa. Paikoin oli sankka sumu, mutta tässä kuvassa jo vähän haihtunut.

Pyhätunturin patikointimaastoissa kierrettiin viime vuonna Isokuru, Pyhänkasteen lampi ja karhun juomalampi. Nyt lähdettiin sitten toiseen suuntaan Noitatunturille. Polku näytti suurinpiirtein tältä, välillä oli vähän enemmän kiviä... ;)


Polun kivet olivat onneksi melkolailla kiinni olevia, mutta huipulle olisi pitänyt kiivetä jyrkkää reittiä, jossa oli irtokiviä. Paikallinen opas tuumasi, että jos on ongelmia tasapainon kanssa, niin ei kannata lähteä kiipeämään. No, eihän niitä ole, mutta tuolla rinteessä olisi saattanut tulla. Pupunkorvat pöksyistä vilkkuen tein päätöksen, että palaamma takaisin samaa reittiä valloittamatta Noitatunturia, koska tykkään olla terve. :) Rinne ei muuten näytä tuossa kuvassa läheskään niin jyrkältä, mitä se oikeasti oli (seli seli) :)

Heh, Pelkosenniemellä piti tietysti käydä Andy McCoyn patsaalla. :) En itse asiassa ole mikään Andy-fani, mutta vuosi sitten kesällä Juankoskella käydessä otettiin samanlainen kuva Juicen muistomerkillä. Piti se sitten käydä Andyäkin moikkaamassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti